Het trainingcenter

Via het trainingcenter organiseert BtecCH cursussen, erkend door de drie gewesten, voor het behalen van certificaten en/of bekwaamheidsattesten als gekwalificeerd technicus (onderhoud ketel/branders en reservoircontrole) en de hernieuwing ervan.
 • Cursussen op topniveau

  Cursussen op topniveau

  Het centrum is erkend voor alle gewesten en dit voor zowel technici op vloeibare als gasvormige brandstoffen en hernieuwbare energieën.

 • Docenten uit de praktijk

  Docenten uit de praktijk

  Een 30-tal docenten uit de belangrijkste firma’s, specialisten met professionele praktijkervaring, maken de brug tussen de theorie en de praktijk-sessies.

 • Deelnemers

  Duizenden deelnemers

  Meer dan 1.000 deelnemers volgen jaarlijks één van de opleidingen of bijscholingen die BtecCH organiseert. 

 • Uniek in België

  Uniek in België

  Centraal gelegen in Brussel levert BtecCH bekwaamheidsattesten af - in het Nederlands en het Frans - die door de drie gewesten erkend zijn.

De syllabus als hoeksteen van de kennis

De BtecCH syllabi bundelen de meest recente kennis inzake verwarmingssystemen en hun energie, zowel inzake technieken van verbranding, opslag als van de regelgeving. De informatie die erin gebundeld is, koppelt onmiddellijk terug naar de praktijk.

De syllabus als hoeksteen van de kennis

6 goede redenen om voor BtecCH-opleidingen te kiezen

 • lesmateriaal

  Up-to-date lesmateriaal

  Voor alle cursussen is een zeer ruime keuze praktijkmateriaal aanwezig zodat de praktijk onmiddellijk aan de theorie kan worden getoetst. In het opleidingscentrum staan de meest recente modellen van opslagtanks en ketel/brandercombinaties met uitgebreide mogelijkheden om storingen te stimuleren.

 • praktijkervaring

  Docenten met praktijkervaring

  Door de jarenlange gespecialiseerde ervaring zijn de BtecCH cursussen zeer praktijkgericht en theoretisch onderbouwd. Een groot aantal gastdocenten uit de belangrijkste firma’s versterken het fulltime lesgeversteam.

 • uniek en erkend

  Uniek en erkend opleidingscentrum

  Als enige in België mag BtecCH certificaten uitreiken voor de drie gewesten (Vlaanderen, Wallonië en Brussel). Dit geeft de firma’s die cursisten sturen meer mogelijkheden op de professionele markt.

 • passend syllabus

  Een passend syllabus bij elke cursus

  Iedere syllabus geeft de nodige theoretische onderbouw met de meest recente wetgeving en normen en koppelt deze informatie terug naar de praktijk. Een handig en volledig naslagwerk dat door iedereen extra geapprecieerd wordt omwille van het permanent updaten van de informatie.

 • opleidingen op maat

  Opleidingen op maat

  Om de technicus sneller en efficiënt door de verschillende opleidingsmogelijkheden te loodsen, werd een inschrijvingsmodule aangemaakt. De module houdt nu rekening met de voorkennis van de technicus en zijn erkennningswensen. In functie daarvan wordt hij via een 4-tal vragen geleid naar het BtecCH Trainingcenter met het opleidingsaanbod dat best aansluit bij deze wensen.

 • marktleider

  BtecCH: marktleider in zijn domein

  Meer dan 1000 cursisten appreciëren jaar na jaar de kwaliteit van de opleidingen.