Expert & Technical Trainer (m/v)

BtecCH VZW is een wetenschappelijk-technische organisatie die zich al meer dan 50 jaar ten dienste stelt van de vaklui uit de sector van de verwarming. Als dé referentie biedt BtecCH ondersteuning op het vlak van verwarming- en koeltechnieken aan de HVAC-sector en aan het beleid binnen de verschillende gewesten. BtecCH profileert zich als een neutrale multi-energie organisatie, die samen met haar leden-fabrikanten, beroepsverenigingen, energiesectoren – werkt aan een breed platform om kennis te delen en opleidingen te promoten en te ondersteunen.

Om het team te versterken zoeken wij voor onmiddellijke indienstname een Expert & Technical Trainer (m/v).

Functieprofiel

Je bent een expert of je wenst een expert te worden in verwarmings- en installatietechniek, op de hoogte te blijven van de recente regelgeving. Je hebt een sterke motivatie en interesse om je kennis in deze branche verder te verdiepen. Je bent tevens gepassioneerd door je vak en geeft verworven kennis met plezier door aan je collega’s, de leden van onze organisatie, de vakmensen uit de sector en aan trainers.

Verwacht

Je beschikt over uitgebreide technische kennis van verwarmingssystemen in al zijn dimensies: verwarmingstoestellen voor alle energieën (gasvormige en vloeibare brandstoffen, elektriciteit, hernieuwbare energieën en hybride toepassingen), hydraulica, regeling, warmwater bereiding, rookgasafvoer, energieopslag.

Je kan alle recente wetgeving inzake verwarmingstoestellen, regeltechniek, installatie en onderhoud op Europees, federaal en gewestelijk niveau verwerken in overzichtelijke en begrijpbare presentaties en documenten.

Je bent communicatief, georganiseerd, proactief, autonoom, technisch aangelegd en kan probleemoplossend werken. Je kan vlot overweg met Windows Office (Word, Excel en PowerPoint). Tot slot beschik je over goede taalvaardigheden in het Nederlands en Frans. Engels en Duits is een optioneel pluspunt.

Taken

 • Opleidingen geven aan gespecialiseerde vakmensen, leden en belangengroeperingen binnen HVAC
 • Opstellen van cursussen en didactische ondersteuningen
 • Voorbereiding van de georganiseerde sessies
 • Technische ondersteuning en helpdesk voor leden en klanten
 • Opvolgen en registreren van alle relevante regelgeving inzake verwarming- en installatietechniek
 • In kaart brengen van de noden van de Trainers bij de leden en deze ondersteunen vanuit een technische invalshoek
 • Efficiënt communiceren (in overleg met de Communicatieverantwoordelijke) van alle belangrijke technische informatie en inzichten naar de collega’s en de leden van de organisatie
 • Ondersteunen en voeden van het ontwikkelen technologie-platform via dewelke leden en andere belanghebbenden de gewenste informatie kunnen consulteren
 • Samenwerken bij specifieke projecten die door de organisatie kunnen worden gevraagd  Verstrekken van technisch advies aan leden, installateurs, belangengroepen, overheid, …
 • Deelnemen aan events, seminaries in opdracht van onze organisatie
 • Screenen van technische documentatie, vaktijdschriften, …
 • Meewerken aan de kwaliteit en de technische inhoud van de ‘Train the Trainer’ sessies
 • Back up voor de collega’s
 • Optreden als examinator en of jurylid volgens de noden ons het Training Center

Aanbod

Een boeiende en gevarieerde functie in een technisch/didactische omgeving van hét kenniscentrum in België voor verwarmingssystemen. Je komt terecht in een motiverende werkomgeving met verantwoordelijkheden, ruimte voor initiatief en zelfstandig werken. Daarnaast krijg je de kans om je ervaring te verbreden en te verdiepen en over te dragen aan vaklui. Je kan rekenen op een goed motiverend salaris volgens competentieniveau en een pakket aan extralegale voordelen.

Interesse?

Gelieve uw motivatiebrief en cv te sturen naar werner.neuville@btecch.be.