Bouwunie & BtecCH

Bouwunie gaat samenwerken met kenniscentrum BtecCH

Bouwunie gaat samenwerken met kenniscentrum BtecCH

Vandaag sloot BtecCH, het kenniscentrum in verwarmings- en koeltechnieken voor verschillende energieën een samenwerkingsovereenkomst met Bouwunie. "Door de krachten te bundelen, kunnen we sterker wegen op het beleid als het gaat over installatietechnieken, kunnen we installatiebedrijven nog beter informeren en hen samen doorheen de energietransitie loodsen", aldus Bouwunie en BtecCH.
 

Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder Bouwunie: “De installatiesector evolueert heel snel. Als ondernemersorganisatie die haar leden wil informeren en adviseren, is het belangrijk om over onafhankelijke en up-to-date informatie te beschikken. De samenwerking met BtecCH geeft ons hiertoe een extra hefboom. Bovendien kunnen wij op die manier met een nog meer gedragen stem standpunten over de sector naar buiten brengen”.

Werner Neuville, General Manager van BtecCH: “Door onze kennis en expertise te groeperen, kunnen we de belangen van de sector nog beter verdedigen bij de verschillende overheden, instanties en instellingen. Daarnaast staat de sector voor heel wat uitdagingen, met de energietransitie op kop. Door ons karretje aan elkaar te hangen, kunnen we de professionals nog beter ondersteunen.”

Jean-Pierre Geerts, voorzitter van de Bouwunie-stuurgroep Technieken, de grootste sectororganisatie van installateurs verwarming en technieken: “De samenwerking betekent een versterking van binnenuit voor Bouwunie Technieken. BtecCH kent onze noden en behoeften als geen ander en begrijpt de sector, zijn regelgeving en complexiteiten.”