test

Bosch op de internationale beurs ISH 2023

Bosch op de internationale beurs ISH 2023

Wernau - Op de ISH 2023, de belangrijkste internationale beurs voor water en energie in gebouwen, laat Bosch zien dat een klimaatvriendelijke woning mogelijk is met connected oplossingen van één aanbieder. En Bosch gaat nog een stap verder: producten zoals luchtreinigers, airconditioners, elektrische en waterverwarmers en apparaten van Bosch Smart Home, BSH (Bosch Siemens Hausgeräte), Bosch eBike Systems en Bosch Power Tools worden als geïntegreerde oplossingen aangeboden. Het Bosch @Home House combineert nieuwe technologieën op één plek om bezoekers een praktijkgerichte beleving te bieden van technologieën die het huis duurzamer, slimmer en gezonder. Het Bosch @Home House is te zien in hal 12, standnummer C68 op de ISH beurs van 13 tot en met 17 maart in Frankfurt am Main, Duitsland.

 

Compress 5800/6800i AW en Bosch Energy Manager vormen een slim energie- en verwarmingscentrum

De Bosch Energy Manager vormt het hart van het Bosch @Home House dat op de ISH 2023 wordt gepresenteerd. Hij regelt de energiestroom van de nieuwe Compress 5800/6800i AW warmtepompen op een duurzame manier. De nieuwe warmtepomp is de stilste in zijn klasse en gebruikt het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan) in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. De Bosch Energy Manager is als software geïntegreerd in de Bosch SmartHome Controller. In tegenstelling tot conventionele oplossingen die alleen het in- en uitschakelen van de warmtepomp regelen, beheert de Energy Manager de energietoevoer op intelligente wijze en modulerend. Hij start de warmtepomp zelfs wanneer er slechts een klein overschot is van het PV-systeem en benut de voordelen daarvan dus veel efficiënter dan andere oplossingen op de markt. Hierdoor kan de warmtepomp uitsluitend draaien op de intern opgewekte PV-stroom zonder gebruik te maken van het elektriciteitsnet. In combinatie met een warmtepomp, PV-systeem en energieopslagtank kunnen de elektriciteitskosten tot 60 procent worden verlaagd. Dankzij de Bosch Power Meter of de Fronius omvormer kan de Energy Manager worden gecombineerd met vrijwel alle gangbare fotovoltaïsche systemen en opslagtanks, waaronder de nieuwe Power Charge 7000i wallbox oplaadsysteem van Bosch dat in het tweede kwartaal van 2023 wordt gelanceerd; deze kan op intelligente en efficiënte wijze stroom onttrekken aan de Bosch Energy Manager om e-voertuigen met een vermogen tot 11 kW op te laden.

Huishoudelijke apparaten, tuin- en elektrisch gereedschap en e-bikes - alles geïntegreerd en verbonden

Ook producten uit vele andere Bosch divisies worden in het @Home House voorzien van duurzame energie. Daartoe behoren huishoudelijke apparaten zoals Cookit, ovens, kookplaten en stofzuigers van Bosch BSH, e-grasmaaiers van Bosch Power Tools en oplaadbare accu's van Bosch eBike Systems. Bosch Smart Home biedt bijvoorbeeld extra veiligheid voor je eigen huis met een buitencamera en een rookmelder. Het mooiste is dat veel verbruikers in huis via de Bosch Energy Manager de door het eigen PV-systeem opgewekte zonne-energie klimaatvriendelijk kunnen gebruiken. Dit helpt het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiëntie in het hele huis te optimaliseren. Het Bosch @Home House laat zien dat een huis eenvoudiger en slimmer, duurzamer en comfortabeler kan zijn. Bosch partners profiteren van het feit dat ze een branche-overschrijdend portfolio van connected en klimaatvriendelijke oplossingen uit één hand kunnen bieden.

Bosch